After Holiday dip - Dailylicious voeding en training
vind je balans

After Holiday dip

Zo, dat zit erop! We zijn weer terug van de vakantie. Wat is jouw souvenir aan extra kilo’s? Ben je toch aangekomen? Dat is niet zo’n probleem, vakantie is ook een tijd om te genieten. Zorg er wel voor dat je die extra kilo’s weer snel kwijt bent. Maar hoe doe kom je nu toch weer in je ritme? hieronder 9 tips om de draad weer op te pakken en snel weer van die extra kilo’s af te zijn.

Tip 1: Neem even de tijd om bij te komen

Het klinkt misschien gek, bijkomen, je bent tenslotte net terug van vakantie. Nou dat is nu juist, ineens moet je alweer zoveel. Geef je zelf een paar dagen (een paar is 2 ?) en ga daarna echt weer aan de slag.

Tip 2: Maak een nieuw plan.

Wat ga je doen en wat heb je daarvoor nodig? Maak een plan en maak afspraken met jezelf.

Tip 3: Blijf niet te lang hangen in zelfmedelijden

Ja het is ook echt niet leuke en super verschrikkelijk dat het allemaal alweer voorbij is. Maar door te blijven hangen in dit gevoel krijg je je vakantie niet terug. Spreek jezelf hier gerust op aan en ga vervolgens ook met frisse tegenzin aan de slag!

Tip 4: Ga weer lekker sporten

Schrijf je gelijk weer in voor je sportles of meld je aan bij een sportschool, sportclub of vereniging. Dan zijn er mensen die wat van je verwachten en die rekenen op je komst. Lekker zo’n stok achter de deur!

Tip 5: Maak een weekmenu

Bedenk alvast voor een hele week wat je gaat eten. Ook hier geld, een goedplan zorgt ervoor dat je het vol kunt houden. Haal de boodschappen zo veel mogelijk in 1x in huis, zodat je niet elke dag de verleidingen van de supermarkt moet zien te weerstaan.

Tip 6: Koop geen ongezonde producten

Last om weerstand te bieden tegen al dat lekkers? Zorgt dat het niet in de buurt ligt door het bijvoorbeeld ook niet te kopen.

Tip 7: Geef jezelf een beetje liefde

Niet te streng voor jezelf hoor. Als het even niet gaat zoals geplant is het niet zo erg, als je de draad maar weer oppakt. Dat ijsje is echt het probleem niet! Het probleem ontstaat wanneer je je door dat ijsje zo laat ontmoedigen en jezelf aanpraat dat je dag nu toch al mislukt is, het nu toch niet meer uitmaakt. Want dat doet het wel. 1 ijsje kan prima, maar als je daarna helemaal losgaat de rest van de dag dan is het niet meer zo doelgericht.  Dus, schouders eronder en de draad gewoon weer oppakken. Een schuldgevoel lost niets op!

Tip 8: Zoek weer een routine

Na een vakantie zijn vaak al je patronen en routines rondom eten een beetje vervaagd. Zorgt dat je weer op vaste momenten wat gaat eten. Neem de tijd om te eten en om je maaltijden te bereiden en eet bewust! Denk na bij wat je eet, proef, kauw en geniet. Leg je mobiel weer even weg en ga rustig aan tafel zitten.

Tip 9: Zoek hulp!

Toch lastig om in een goed ritme te komen? Schakel hulp in van een foodcoach. Dit is geen teken van zwakte, maar juist erg sterk! Jij bent vastbesloten om je doelen te halen en schroomt niet om daar alles voor uit de kast te halen! Het betekent niet dat je het zelf niet kan, het betekent dat je open staat voor adviezen om het zo goed en duurzaam mogelijk te doen! En een stok achter de deur en bruikbare tips zijn altijd handig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *