4 "gezonde" producten die eigenlijk niet zo'n goede keuze zijn. - Dailylicious voeding en training
4 "gezonde" producten die eigenlijk niet zo'n goede keuze zijn.

4 “gezonde” producten die eigenlijk niet zo’n goede keuze zijn.

Gezonde boodschappen doen kan soms een hele uitdaging zijn. De winkels liggen tegenwoordig vol met ongezonde producten, maar ook met light, vetvrije en suikervrije producten. Soms denk je dat iets supergezond is, maar als je dan eens goed de verpakking gaat lezen, blijkt het vaak juist ongezond te zijn.

In dit blog heb ik 4 producten voor je op een rijtje gezet waarvan we vaak denken dat ze gezond zijn, maar die eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn.

1. Vruchtensap

Vruchtensap wordt vaak gezien als een gezond alternatief voor frisdrank, maar bevat meestal evenveel suiker. Het gebrek aan vezels (die wel in hele vruchten zitten) betekent dat vruchtensap snel wordt verteerd en een piek in je bloedsuikerspiegel kan veroorzaken. Dit kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd.

Tip: Kies liever voor hele vruchten of verdun je vruchtensap met water om de suikerinname te verminderen.

2. Granola

Granola heeft de reputatie gezond te zijn door de aanwezigheid van havermout, noten en gedroogd fruit. Helaas bevat veel granola uit de supermarkt veel toegevoegde suikers en ongezonde vetten. Dit kan leiden tot een hoge calorie inname, wat je niet helpt bij het afvallen.

Tip: Maak je eigen granola thuis zodat je de controle hebt over de ingrediënten, of kies voor ongezoete versies.

3. Vetvrije of Light Producten

Veel vetvrije of light producten lijken gezonder vanwege het lagere vetgehalte, maar bevatten vaak extra suiker, zout of andere toevoegingen om de smaak te verbeteren. Vaak ben je hiermee dus helemaal niet beter af.

Tip: Let op de ingrediëntenlijst en voedingswaarde van deze producten en kies voor liever voor volwaardige producten in plaats van bewerkte light versies.

4. Sportdranken

Sportdranken worden vaak gepromoot als essentieel voor hydratatie en herstel na het sporten. Maar ze bevatten vaak veel suiker en calorieën die voor de gemiddelde persoon niet nodig zijn, vooral niet als ze geen intensieve of langdurige inspanning leveren.

Tip: Drink water om gehydrateerd te blijven en bewaar sportdranken voor uitzonderlijke omstandigheden zoals lange duurtrainingen of wedstrijden.

Wat ik je vooral wil meegeven is dat labels en marketing misleidend kunnen zijn, dus het lezen van ingrediëntenlijsten en voedingsinformatie is super belangrijk. Gezond eten gaat over balans, variatie en het kiezen van onbewerkte producten.

Zie jij door de bomen het bos niet meer en kan jij wel wat hulp gebruiken bij een gezonde voedingspatroon? Stuur me een bericht op info@dailylicious.nl of 06-34719362 om een kennismakingsgesprek in te plannen

Dagelijks een gezonde maaltijd op tafel?

Laat je inspireren en krijg exclusieve toegang tot meer dan 1500 recepten, een menu afgestemd op jouw doelen, boodschappenlijsten en stel mij al jou vragen.

Meld je nu aan en wordt ook een Dailylicious Foodie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *