10 must-haves voor en gezondere vakantie - Dailylicious voeding en training
vakantie musthaves

10 must-haves voor en gezondere vakantie

Wil jij deze vakantie gezonder doorkomen? Zorg dan dat je onderstaande 10 producten zeker inpakt!

Musthave 1: een hervulbare waterfles

Heel belangrijk, blijven drinken… en dan bedoel ik natuurlijk water ?. Door alvast je eigen hervulbare fles mee te nemen kun je je favo drankje overal mee naar toe nemen. En het is nog beter voor het milieu ook!

Musthave 2: gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes kunnen je door het moeilijke moment heen helpen. Vaak is het alleen lastig om deze in een lokale supermarkt te ontdekken. Denk bijvoorbeeld een ongebrande en ongezouten noten. Je kunt deze in lekker mixzakjes kopen met bijvoorbeeld cranberries. Zelf thuis mixen kan natuurlijk ook! Er zijn tegenwoordig in Nederland ook best verantwoorde opties in de supermarkt schappen te vinden, zoals bijvoorbeeld de Noten en Granen repen van Bolletjes. Ook volkoren crackers zijn handig om bij je te hebben, met afsluitbaar plastic zakje of bakje om ze vers te houden.

Musthave 3: granola of havermout

Je ontbijt is een goede maaltijd om een gezonde keuze te maken. In elk land en hotel hebben ze wel yoghurt. Lekker met vers fruit en bijvoorbeeld havermout en granola (wel zelfgemaakt en erg verantwoord gekocht ?) Die laatste zijn dus handig om alvast vanuit huis mee te nemen. De meeste hotelkamer hebben ook een waterkoker, hier kan je ook je havermoutpapje maken. Heb je nog andere favoriete toppings, zoals chiazaad, cranberries of lijnzaad? Neem deze ook lekker vanuit huis vast mee!

Musthave 4: een reisblender

Je hebt tegenwoordig hele kleine blenders die makkelijk in je koffer kunnen. Heerlijk om op ja vakantieadres een heerlijke smoothie en groentesap te kunnen maken. Ik doe dit zelf echt al jaren met onze kampeervakanties, misschien een beetje vreemd, maar wel lekker ?

Musthave 5: je favoriete kruiden

Lastig soms om met allerlei vreemde ingrediënten je vertrouwde gerechten te maken op vakantie. Door alvast wat kruiden mee te nemen heb je in ieder geval al een houvast. Zelf kies ik vaak voor peper en zout, de kruiden van Jonnie Boer (omdat hier geen zout en suiker aan toegevoegd is), knoflookpoeder, paprikapoeder en uienpoeder.

Musthave 6: een motiverend boek

Heerlijk om ook te ontspannen op vakantie, daar ga je natuurlijk ook voor! Goed moment om een boek te lezen dat je inspireert op het gebied van jouw doelstellingen. Boeken over gezonde voeding, jouw favo sport, een gezonde leefstijl kunnen je lekker gemotiveerd houden tijdens de vakantie!

Musthave 9: recepten

Alles voor een goede voorbereiding! Bedenk thuis vast een aantal makkelijke campingrecepten, hoeft je je daarover niet meer druk om te maken op vakantie. Komende weken post ik er een aantal op deze site.

Musthave 8: afsluitbare bakjes

Tja, wanneer je zelf voedingsmiddelen meeneemt vanuit huis, moet je ook even nadenken over de manier van bewaren. Wat doe je met doe opengemaakte zak havermout? Of de crackers?

Musthave 9 sportkleding en attributen

Jammer als je straks besluit te gaan sporten op vakantie en je geen passende kleding bij je hebt! Begin met sportschoenen, ook voor een goede wandeling is het fijn om deze bij je te hebben. Een sportbeha, zwemkleding, een sportbroekje zijn ook echt een musthave. Nog ruimte over? Denk dan aan wat attributen om je training comfortabeler te maken (of juist intensiever). Een duikbril, springtouw en elastisch banden nemen weinig ruimte in!

Musthave 10: workouts

Wanneer je ‘s morgens klaar staat om te gaan sporten en je moet terplekke gaan bedenken wat je gaat doen is de kans groot dat het een korte workout gaat worden. Herkenbaar? Zoek thuis alvast wat workouts uit die je zou kunnen doen.

Leuk en een stok achter de deur is het opzetten van een challenge. Met vrienden, je sportbuddies of familieleden spreek je een bepaalde oefening of workout af die je regelmatig gaat doen. Leg de uitkomst voor je vakantie en bij thuiskomst vast en kijk wie de meeste progressie gemaakt heeft! Dit kan bijvoorbeeld al met burpees of push-ups.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *