Dit recept is erg geschikt voor een verantwoorde BBQ avond, maar kan ook in de oven bereid worden!
Ingrediënten voor 1 portie:
- 100-125 zalm zonder huid
- een handje oosterse wokgroente
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
Bereiding:
Leg de zalm op een stukje aluminium folie en vouw de randen van de folie omhoog. Wanneer je zo de dressing toevoegt mag dit er niet uitlopen. bestrooi de zalm met peper en leg de groente bovenop de zalm. Meng de sojasaus, honing en mirin door elkaar en schenk dit over de zalm en groente heen.
Vouw het folie dit en leg het pakketje op de bbq of in een voorverwarmde oven van 200graden. Bak de zalm ongeveer 20minuten, maak kijk tussendoor een paar keer of de zalm al gaar is. De zalm is het lekkerst wanneer hij net gaar is maar nog wel lekker zacht en mals van binnen.