Een lekkere, lichte salade bij een diner is een goed idee. Zo kun je toch lekker mee-eten, maar wat meer van de salade pakken en wat minder van de zwaardere opties. Deze salade met peer, paddenstoelen, asperges en granaatappelpitjes past eigenlijk bij elk menu maar is ook prima als lunch gerecht te eten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 75gr jonge bladsla
- 1 peer
- 2el granaatappelpitjes
- 100gr aspergetips
- 200gr paddenstoelenmix
- 1el truffelolie
- 1el olijfolie
- 1tl knoflookpoeder
- peper en zout
Bereiding:
Bak de paddenstoelen in een pan met de olijfolie, peper, zout en de knoflookpoeder. Laat daarna rustig afkoelen. Snij 1cm van de onderkant van de aspergetips af en kook ze kort. Giet af en laat ook deze afkoelen. Je kunt dit versnellen door ze met koud water af te spoelen.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij hem in plakjes. Je kunt de peer even kort bakken in een grillpan wanneer je die mooie streepjes wil hebben op de peer. Maar als je wat minder tijd hebt, zou ik dit overslaan.
Verdeel de sla over een schaal of 2 borden en voeg de paddenstoelen, asperges, granaatappelpitjes en de peer toe. Sprenkel de truffelolie over de salade heen.
Eet Smakelijk!