Knoflooksoep

Romige knoflooksoep



Bijzondere gerechten kunnen ook heel snel en makkelijk zijn. Deze knoflooksoep is hier een voorbeeld van. Door de asperges, ui en sesamzaadjes zorgvuldig aan de soep toe te voegen ontstaan er een feestelijk gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kruimige aardappels
  • 1el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1l groenten bouillon (minder zout)
  • 1 rode ui
  • 150gr groene aspergetips
  • 4 tl zwarte sesamzaadjes

Bereiding:

Verwijder 1 cm van de onderkant van het steeltjes van de aspergetips en kook de asperges even kort voor. Kook de aardappels en de knoflook in de groentebouillon gaar in ongeveer 15 min. Snij ondertussen de ui in snippers, en bak deze glazig in een koekenpan met de olijfolie. Pureer de soep tot een glad geheel en voeg de asperges, uiensnippers en sesamzaadjes toe.

Eet Smakelijk



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *