recept roze couscoussalade

Recept roze couscoussalade

Gezond eten kan ook lekker zijn! Wederom het bewijs hiervoor in een heerlijke roze couscoussalade. Boordevol groente, vega en ook nog een super mooi van kleur! Zo wordt het eten van 400gr groente wel heel makkelijk.

Ingrediënten voor 1 personen:

  • 75gr couscous
  • 1/2 avocado
  • 100gr rode kidneybonen uit blik/glas
  • 250gr gekookte rode bieten
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 50gr bloemkoolroosjes
  • koriander naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Kook de bloemkool beetgaar
  3. Pureer de gekookte bietjes met een staafmixer. Niet te fijn, er mogen best wat stukjes inzitten
  4. Meng de bietenpuree door de couscous
  5. Snij de avocado en abrikozen in stukjes en de koriander fijn
  6. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze even goed af onder de kraan
  7. Meng de bonen, abrikoos, avocado, koriander en bloemkool door de couscous
Voedingswaarden per portie: 
Kcal: 753 KH:113gr EIW:25gr V:16

Heb je dit recept geprobeerd, laat hieronder dan even weten wat je ervan vond of deel even een foto op social media. Super leuk wanneer je mij hier ook even in tagt. Wil je meer inspiratie voor gezonde recepten? Kijk dan hier voor een overzicht van alle recepten op deze site

Dagelijks een gezonde maaltijd op tafel?

Laat je inspireren en krijg exclusieve toegang tot meer dan 1500 recepten, een menu afgestemd op jouw doelen, boodschappenlijsten en stel mij al jou vragen.

Meld je nu aan en wordt ook een Dailylicious Foodie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *