Pizza is zo heerlijk makkelijk en lekker! Maar helaas zijn de meeste afhaal- of diepvries varianten niet zo gezond. Dit recept voor pizza Carpaccio is minstens net zo lekker, makkelijk te maken en een stuk gezonder! Deze pizza kan dus ook gewoon doordeweeks en is geen cheatmeal!
Ik deel het recept met carpaccio, maar je kunt ook bijvoorbeeld kipfilet gebruiken of wat groente voor een heerlijk vegetarisch gerecht.
Ingrediënten voor 1 pizza
1 Magioni pizza bodem bloemkool
60gr rundercarpaccio
50gr Zonnature groentespread spinazie/pijnboompit
handje rucola
1el pijnboonpitten*
1el parmezaanse kaas (gerasp)*
1citroen
*wanneer er pijnboompitten en kaas bij de carpaccio in de verpakking zitten kun je deze gebruiken. De dressing heb je niet nodig.
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Bak de pizzabodem helemaal af in de oven
3. Besmeer de bodem met de groentespread. Verdeel vervolgens de carpaccio, pijnboompitten en de kaas erover.
4. Was de citroen en rasp een beetje van de schil over de pizza. Leg tenslotte de rucola op de pizza.
Kcal: 610 KH:75gr VET:18gr EIW: 33gr
Heb je dit recept geprobeerd, laat hieronder dan even weten wat je ervan vond of deel even een foto op social media. Super leuk wanneer je mij hier ook even in tagt.