Pannenkoeken een gezond gerecht? Deze variant zeker!
Hieronder deel ik het recept voor 6 kleine of 3 grote pannenkoeken.
Je kunt ze eten als lunch of diner en de hoeveelheid hierop aanpassen.
Ingrediënten:
90gr volkoren speltmeel
200ml melk
1 ei
50gr wortel
50gr rode biet
100gr spinazie
100gr cherrytomaten
150gr gemengde sla
150gr Hüttenkase
150gr gerookte kipfilet reepjes
peper
paprikapoeder
olijfolie (spray)
Bereiding:
1. Kook de wortel gaar en giet daarna af.
2. Roerbak de spinazie
3. Mix het speltmeel, ei en melk tot een beslag.
4. Doe de groente elk in een aparte kom of hoge beker en voeg aan elke beker 1/3 van het beslag toe.
5. Mix met een staafmixer de groente door het beslag.
6. Verhit een koekenpan en spray deze in met olijfolie. Let goed op dat je zo min mogelijk gebruikt!
7. Bak van elk beslag 2 kleine of 1 grote pannenkoek. En hou ze tussen 2 borden warm.
8. Snij ondertussen de cherrytomaten doormidden. Meng de Hüttenkase met de paprikapoeder en peper (naar smaak) en voeg daarna de kip en cherrytomaatjes toe. Roer goed door.
9. Beleg elke pannenkoek met 1/6 van het kipmengsel en sla. Of 1/3 bij een grote pannenkoek.
Voedingswaarde per kleine pannenkoek:
Kcal:137 KH:14gr VET:4gr EIW:11gr