Groentenpannenkoeken

Pannenkoeken een gezond gerecht? Deze variant zeker!

Hieronder deel ik het recept voor 6 kleine of 3 grote pannenkoeken.
Je kunt ze eten als lunch of diner en de hoeveelheid hierop aanpassen.

Ingrediënten:
▪️90gr volkoren speltmeel
▪️200ml melk
▪️1 ei
▪️50gr wortel
▪️50gr rode biet
▪️100gr spinazie
▪️100gr cherrytomaten
▪️150gr gemengde sla
▪️150gr Hüttenkase
▪️150gr gerookte kipfilet reepjes
▪️peper
▪️paprikapoeder
▪️olijfolie (spray)

Bereiding:
1. Kook de wortel gaar en giet daarna af.
2. Roerbak de spinazie
3. Mix het speltmeel, ei en melk tot een beslag.
4. Doe de groente elk in een aparte kom of hoge beker en voeg aan elke beker 1/3 van het beslag toe.
5. Mix met een staafmixer de groente door het beslag.
6. Verhit een koekenpan en spray deze in met olijfolie. Let goed op dat je zo min mogelijk gebruikt!
7. Bak van elk beslag 2 kleine of 1 grote pannenkoek. En hou ze tussen 2 borden warm.
8. Snij ondertussen de cherrytomaten doormidden. Meng de Hüttenkase met de paprikapoeder en peper (naar smaak) en voeg daarna de kip en cherrytomaatjes toe. Roer goed door.
9. Beleg elke pannenkoek met 1/6 van het kipmengsel en sla. Of 1/3 bij een grote pannenkoek.

Voedingswaarde per kleine pannenkoek:
Kcal:137 KH:14gr VET:4gr EIW:11gr

Facebook
Pinterest
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *