Dit is echt een makkelijk en gezond pasta recept uit de oven met lekker veel groente! Je bent zo klaar met de voorbereiding en daarna doet de oven het werk! Ik vind het zelf altijd heerlijk wanneer iets nog even in de oven moet, kan ik ondertussen vast de keuken opruimen en daarna heerlijk ontspannen eten!
Het recept is met gehaktballetjes, maar deze kan je ook prima weglaten (dan heb je een heerlijk vegetarisch gerecht), of vervangen voor kip of tonijn. Met dit basisrecept kun je dus alle kanten op!
Ingrediënten voor 4 pers:
400gr volkoren penne
200gr spinazie
800gr pompoenblokjes
300gr broccoli
1 ui
800gr tomatenblokjes (2 blikjes)
250gr gehaktballetjes
1el olijfolie
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snij de broccoli in roosjes en de ui in stukjes.
3. Kook de penne beetgaar in een grote pan met ruim water, voeg de laatste 10minuten de broccoli en pompoen toe.
4. Verhit 1el olie in een pan en bak de ui, spinazie en gehaktballetjes hierin totdat de balletjes gaar zijn.
5. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door.
6. Giet de pasta, pompoen en broccoli af en voeg toe aan de saus. Roer even door en doe alles in een ovenschaal.
7. Bak de pasta nog 15min in de oven.
Kcal: 655 KH:84gr VET:19gr EIW: 33gr
Heb je dit recept geprobeerd, laat hieronder dan even weten wat je ervan vond of deel even een foto op social media. Super leuk wanneer je mij hier ook even in tagt. Op zoek naar een ander lekker recept? Kijk hier voor een overzicht van alle recepten op deze site.