Deze rijkgevulde tomaat – pompoensoep heeft een Marokkaans tintje door de gekozen kruiden. Door je kruiden zelf te mixen kun je naar eigen smaak variëren. Liever niet zo pittig? voeg de peper pas toe als de soep klaar is en doe dit in delen en proef tussendoor goed.
Ingrediënten voor 4 porties:
- 400ml water
- 400gr pompoenstukjes
- 400gr gepelde tomaten in blik
- 200gr zwart bonen in blik
- 200gr kikkererwten in blik
- 1tl komijn
- 1el koriander
- 1el paprika
- 1el kaneel
- 1el peterselie
- 1el kurkuma
- 1tl cayennepeper
Bereiding:
- Breng het water met de pompoenstukjes, tomaten en de kruiden aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken en pureer met de staafmixer.
- Spoel de bonen en de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water, voeg aan de soep toe en warm nog even goed door.
Eet smakelijk!