Gezonde tussendoortjes met weinig kcal zijn vaak lastig te vinden. Zelf maken is hierin wel echt een aanrader en hoeft niet moeilijk te zijn!
Deze muffins zijn bijvoorbeeld zo klaar en bevatten maar een paar ingrediënten. Vries ze in en je gooit ‘s morgens zo een gezond tussendoortje in je tas! En ze zijn trouwens ook super als snel ontbijt
Ingrediënten voor 8 muffins:
125gr havermout
1 banaan
1el olijfolie
2 eieren
70gr blauwe bessen
100ml melk (amandelmelk)
1tl koek & speculaaskruiden (suikervrij)
2tl bakpoeder
8 muffinvormpjes
Een muffinblik
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180’C en doe de muffinvormpjes in een muffinblik
2. Mix de eieren, banaan, havermout, melk en olijfolie in een blender tot een glad beslag
3. Roer de koek & speculaaskruiden en het bakpoeder erdoor. Voeg ook ongeveer 60gr van de blauwe bessen toe .
4. Giet het beslag in de muffinvormpjes. Gebruik de bessen die je overhebt voor de muffins met weinig bessen.
5. Zet de muffins 25-30min in de oven. Prik met een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Komt de prikker er schoon en droog uit dan zijn ze goed!
6. Laat de muffins goed afkoelen voordat je ze eet of opbergt. Bewaar de muffins in een afgesloten bak in de koelkast (max 3 dagen) of vries ze in.
Kcal (per muffin): 116 KH:15gr VET: 3.7gr EIW: 4.5gr
Heb je dit recept geprobeerd, laat hieronder dan even weten wat je ervan vond of deel even een foto op social media. Super leuk wanneer je mij hier ook even in tagt.