Quinoa salade is een van mijn favorieten gerechten in de zomer omdat ik dit koud opeet. Heerlijk als het zo warm is. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en hem dus ook gebruik om je restje groente op te maken aan het einde van de week. En heb je nog wat over? Deze quinoa is ook een perfect lunchgerecht voor de volgende dag!
Ingrediënten voor 4 pers:
- 300gr quinoa
- 2el olijfolie
- 1el honing
- 1 el munt fijngesneden
- 600gr gesneden groenten naar keuze (bijv. tomaat, courgette, wortel, paprika)
- 200gr fetakaas in blokjes gesneden
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af een laat afkoelen.
2. Meng de olijfolie, honing en munt door elkaar en roer door de quinoa heen.
3. Snij de groente fijn en bak eventueel even voor. Kies je voor de tomaten dan hoeft dit bijvoorbeeld niet.
4. Meng de groente met de quinoa en de feta en verdeel over 4 borden. Eet smakelijk.