Persoonlijke favoriet! Voordat ik ga hardlopen ontbijt ik het liefst met deze powerpannenkoeken! Lekker veel koolhydraten voor directe energie, maar het ei, de noten en pindakaas zorgen ervoor dat ik ook op de lange termijn geen trek krijgt!
Is twee pannenkoeken wat teveel voor jou, dan kun je de tweede pannenkoek natuurlijk ook later op de dag eten of de volgende morgen!
Ingrediënten voor 2 pannenkoeken:
1 ei
30gr volkoren* boekweitmeel
100-150ml amandelmelk (ongezoet)
1 el pindakaas (zonder suiker)
1 banaan
15gr walnoten (ongebrand/ongezout)
cacaopoeder (zonder suiker)
olijfoliespray
Bereiding:
1. Mix het ei, boekweitmeel en melk in een maatbeker tot een vloeibaar beslag.
2.Spray een klein beetje olijfolie in de pan en smeer het eventueel nog uit met een bakkwastje.
3. Giet de helft van het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten.
4. Snij ondertussen de banaan in kleine stukjes, verkruimel en verkruimel de walnoten.
5. Haal de pannenkoek uit de pan en besmeer hem met de pindakaas. Voeg de banaan en walnoten toe en strooi er wat cacaopoeder over.
6. Herhaal stap 3&5 voor de tweede pannenkoek
Kcal per pannenkoek: 274 KH:28gr VET:15gr EIW: 8gr
Heb je dit recept geprobeerd, laat hieronder dan even weten wat je ervan vond of deel even een foto op social media. Super leuk wanneer je mij hier ook even in tagt.