noedel salade

Noedel salade

Deze salade is één van mijn favorieten want hij is makkelijk te maken, makkelijk mee te nemen en bevat lekker veel koolhydraten, zodat ik mijn trainingen goed kan afwerken. Ik vond het recept in het boek “Eet als een Atleet” van I’m a Foodie. Origineel is het recept met tofu, maar ik eet het liever met garnalen.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 65gr Noedels (ongekookt)
  • 1el olijfolie
  • 1el honing
  • 1el sojasaus
  • 1el rijstazijn
  • 100gr wortel (een reepjes)
  • 100gr rode kool (in reepjes)
  • Wat komkommer in stukjes
  • 1tl zwarte sesamzaadjes
  • 100gr grote garnalen
  • 1tl knoflookpoeder

Bereiding:
1. Kook de Noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
2. Meng de sojasaus, rijstazijn en honing tot de dressing.
3. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de garnalen en het knoflookpoeder toe en bak ze kort.
4. Giet de noedels af en spoel af onder koud water tot ze afgekoeld zijn. Meng de dressing met de noedels. 
5. Eet je het gerecht gelijk op, dan kun je de rest van de ingrediënten ook door elkaar mengen en ben je klaar. 

Wil je het meenemen? Doe de noedels dan in een pot met afsluitbare deksel. Leg op de noedels de wortel, daarop de rode kool, de komkommer, garnalen en uiteindelijk de sesamzaadjes. op deze manier blijft de groente lekker knapperig. Voor het eten alles even goed door elkaar mengen.

Eet smakelijk!

 

Facebook
Pinterest
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *