Kip-yoghurt curry met mango

De yoghurt in de basis van deze curry is een mager alternatief voor de kokosmelk die we meestal toevoegen. De mango en kokossnippers geven dit gerecht een zomers tintje.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • ½ ui genipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 150gr sperziebonen
  • 2cm gember (geraspt)
  • 1 rode peper (dit is al extra)
  • 20gr blanke amandelen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1el olijfolie
  • 75ml griekse yoghurt (0%vet)
  • 125gr kipfilet
  • ½ mango of 2 schijfjes ananas uit blik
  • 1 el geraspte kokos
  • 2el koriander (als je dit lust)
  • 60gr zilvervliesrijst

Bereiding:

  1. Kook de sperziebonen kort voor.
  2. Pureer met een staafmixer de helft van de ui met de knoflook, gember, rode peper, amandelen, kerriepoeder en 75ml water tot een gladde saus.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de rest van de ui. Voeg de saus, de yoghurt en de kipblokjes toe. Breng alles al roerend aan de kook
  4. Laat de kip, met de deksel op de pan 20min gaar sudderen, roer regelmatig!
  5. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
  6. Serveer de curry met rijst en garneer met de mango of ananas, kokos en koriander.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *