De yoghurt in de basis van deze curry is een mager alternatief voor de kokosmelk die we meestal toevoegen. De mango en kokossnippers geven dit gerecht een zomers tintje.
Ingrediënten voor 1 portie:
- ½ ui genipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 150gr sperziebonen
- 2cm gember (geraspt)
- 1 rode peper (dit is al extra)
- 20gr blanke amandelen
- 1 el kerriepoeder
- 1el olijfolie
- 75ml griekse yoghurt (0%vet)
- 125gr kipfilet
- ½ mango of 2 schijfjes ananas uit blik
- 1 el geraspte kokos
- 2el koriander (als je dit lust)
- 60gr zilvervliesrijst
Bereiding:
- Kook de sperziebonen kort voor.
- Pureer met een staafmixer de helft van de ui met de knoflook, gember, rode peper, amandelen, kerriepoeder en 75ml water tot een gladde saus.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de rest van de ui. Voeg de saus, de yoghurt en de kipblokjes toe. Breng alles al roerend aan de kook
- Laat de kip, met de deksel op de pan 20min gaar sudderen, roer regelmatig!
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
- Serveer de curry met rijst en garneer met de mango of ananas, kokos en koriander.