Granola uit de supermarkt bevat vaak onnodig veel toevoegingen en veel suiker. Gelukkig is granola eenvoudig zelf te maken, zo kun je het een stukje gezonder houden. Door granola toe te voegen aan je yoghurt creëer je een voedzaam ontbijt. Onderstaand recept is voor ongeveer 10 porties. Ik adviseer om niet meer dan 25 gram granola per dag te eten. Je kunt deze granola goed bewaren in een luchtdichte verpakking, zoals een weckpot.
Ingrediënten:
- 150gr havervlokken
- 30gr pistachenoten
- 30gr pecannoten of walnoten
- 40gr amandelen
- 25gr zonnebloempitten
- 25gr pompoenpitten
- 3el kokosolie
- 4el honing
- 1tl kaneel
- 20gr kokossnippers
Bereiding:
Verwarm de over voor op 160 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar en verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de mix tussen de 16 en 20 minuten in de over staan, roer hierbij regelmatig. Haal vervolgende de bakplaat uit de oven en laat de granola goed afkoelen voordat je hem in een weckpot doet.
1 reactie op “Granola”
Pingback: Ontbijtyoghurt – Dailylicious Foodcoach