De inspiratie voor deze wraps komt van de Turkse pizza’s. Heerlijk ongezond gerecht! Deze gezondere variant is ook heerlijk en lekker makkelijk op zondag! De basis voor de puree maak ik vaak in grotere porties, omdat ik dit ook weer gebruik voor andere gerechten, zoals spaghetti Bolognese.
Ingrediënten 4pers:
12 volkoren wraps 40gr
50gr geschilde wortels
100gr pompoenblokjes
1 rode paprika
350gr mager rundergehakt
150gr ijsbergsla gesneden en gewassen
100gr komkommer
150ml yoghurt griekse stijl
1 teen knoflook
1 zakje (12gr) Turkse pita shoarma kruiden van Euroma
50gr geraspte 30+ kaas
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Was de groente
3. Snij de paprika en stukje (verwijder de zaadlijsten)
4. Kook de wortel, pompoen en paprika tot ze gaar zijn
5. Pers de knoflook uit in de yoghurt
6. Pureer de groente en meng de tomatenpuree erdoor
7. Bak het gehakt en maak de stukjes extra fijn tijdens het bakken met je spatel. Laat het gehakt uitlekken in een vergiet.
8. Doe het gehakt terug in de pan en meng de kruiden erdoor
9. Besmeer de wraps met de groentepuree. Strooi het gehakt erover en de geraspte kaas.
10. Doe de wraps in de oven tot de kaas gesmolten is. Dit is echt maar heel even, anders worden de wraps zo hard.
11. Haal de wraps uit de oven en beleg ze met de sla en komkommer en de yoghurt knolooksaus.
Kcal: 632 KH:65gr VET:21gr EIW:37gr