Ook een beetje klaar met de klassieke garnalencocktail? Probeer deze variant eens met een portsausje en granaatappelpitjes. Heerlijk vernieuwend en een beetje extra feestelijk door de granaatappelpitjes. Ik heb de cocktails in een klein amuseglaasje gedaan. Mocht je er een volledig voorgerecht van willen maken dan kun je de porties verdubbelen of nog wat extra sla toevoegen. Kies voor de granaatappelpitjes uit de vriezer, dan kun je de rest van de verpakking een andere keer gebruiken.
Ingrediënten voor 4 amuse-cocktails:
- 200gr gepelde en voorgekookte grote garnalen
- 100ml port
- 1el honing
- 2el Philadelphia light
- 1tl paprikapoeder
- 2tl uienpoeder
- 1tl knoflookpoeder
- 1el olijfolie
- 20gr granaatappelpitjes
- 1tl zwarte sesamzaadjes
- peper
- eventueel wat tuinkers
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een pan en bak de garnalen kort met de knoflookpoeder, een beetje peper en de helft van de uienpoeder. Verwarm in een pannetje de port en voeg de Philadelphia en de honing toe. Roer dit mengsel door tot er een gladde saus ontstaat. Voeg daarna de paprikapoeder en de rest van het uienpoeder toe. Breng eventueel nog op smaak met peper. Verdeel de garnalen over de glaasjes en laat de portsaus eroverheen lopen. Garneer met de granaatappel pitjes, de sesamzaadjes en de tuinkers.
Eet Smakelijk!