Steel de show met dit recept voor een gezonde, makkelijke maaltijdsalade met makreel! Heerlijk als dinergerecht of lunchgerecht en vol met de gezonde omega-3 vetten. Dit gerecht bevat ook veel eiwitten en maar weinig koolhydraten. Hierdoor blijft je suikerspiegel lekker stabiel en ben je langer verzadigd. Geen after-dinner-dip dus na deze maaltijdsalade!
Ingrediënten voor 2 pers:
200gr gerookte makreel
2el olijfolie
400gr krieltjes met schil
1/2 rode ui
125gr rucola
150gr cherrytomaten
1el citroensap
Peper – 1 snufje
1el rozemarijn vers of gedroogd
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snij de krieltjes in de lengte doormidden. Hele grote krieltjes mogen in 4 stukjes
3. Meng de olijfolie met de citroensap en meng door de aardappels. Leg de aardappels in een ovenschaal en bestrooi met de rozemarijn.
4. Zet in de oven tot de aardappeltjes zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten
5. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Was de cherrytomaten en halveer ze.
6. Leg de rucola op een bord, verdeel de tomaat, ui, krieltjes en de makreel eroverheen. Breng eventueel nog wat op smaak met peper.
Kcal: 638 KH:45gr VET:36gr EIW: 29gr
Wat vond je van dit recept?
Heb je dit recept geprobeerd, laat hieronder dan even weten wat je ervan vond of deel even een foto op social media. Super leuk wanneer je mij hier ook even in tagt. Benieuw naar mijn andere recepten? Kijk hier voor een overzicht van alle recepten op deze site.