Dit is een makkelijk en gezond recept, heerlijk fris en voedzaam op warme zomerdagen. Met warm weer heb ik vaak niet zo’n zin in warm eten of geen zin om te koken. Dit recept voor een maaltijdsalade met bulgur zit boordevol groente en is favoriet bij de mannen (meestal door het vlees).
Liever vegetarisch? geen probleem, zonder vlees is hij ook heerlijk, en nog sneller klaar.
Ingrediënten voor 2(-3) personen:
- 150gr Bulgur
- 50gr Feta, schapenkaas
- 300gr rund, kalfs en/of lamspuntjes. (bijv. de Mixed Grill van The Meat Lovers)
- 2-3el Olijfolie
- 100gr Kastanjechampignons
- 100gr Babyspinazie
- 2el Granaatappelpitjes
- 100gr Veldsla
- 1el Honing
- 3tl Harissa
- 6 Radijs
- Peper
- Zout
Bereiding:
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de harissa, met de helft van de olijfolie en de honing. Voeg een rasp van de schil van de limoen toe
- Snij de champignons en de radijs in stukjes. Hak de munt fijn.
- Bak de champignons in een beetje olijfolie.
- Snij het vlees in blokjes. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin het vlees medium gaar.
- Wanneer de bulgur klaar is laat je deze een beetje afkoelen. Vervolgens meng je het harissamengsel door de bulgur en roer je dit goed door. Voeg vervolgens de champignons, radijs en granaatappelpitjes toe.
- Leg de veldsla en babyspinazie op een bord of in een schaal. Schep de bulgur erop en verkruimel de feta erboven.
- Leg als laatste het vlees op je salade en eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Kcal: 659 KH:58gr EIW:56gr V:20grit
Kcal: 659 KH:58gr EIW:56gr V:20grit