Genoeg groente eten op een dag heeft wat aandacht nodig. Door deze soep als lunch te eten, ben je al ruim over de helft!
Ingrediënten voor 1 porties:
- 1 courgette
- 1 avocado
- 1 handje spinazie
- 1 ui
- 1 bouillonblokje kip (minder zout)
- 500ml water
- 100g gerookte zalm in snippers
Bereiding:
- Snij de ui en de courgette in stukken. Verhit de olie in een pan en bak de ui en courgette even aan.
- Voeg 500ml water en het bouillonblokje toen en kook zo’n 5minuten.
- Haal het vruchtvlees uit de avocado en voeg de spinazie en de avocado toe aan de soep.
- Kook nog 5 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer en schenk in 2 kommen.
- Garneer met de zalm en eventueel peper of chilivlokken.
Eet je alleen? doe de helft in de vriezer. voeg voor dit portie de zalm pas toe wanneer je de soep gaat eten.