Jullie hebben hem vast al voorbij zien komen afgelopen jaar, de wrap of flatbread van cottagecheese en eieren. Een fijne glutenvrije basis met super veel eiwitten, die je naar keuze heerlijk kunt beleggen.
Ingredienten voor 1 flatbread:
– 2 eieren
– 200gr cottagecheese
– Za’tar of wat rozemarijn
– 50gr gerookte zalm
– handje sla (bijv. romaine)
– 1/4 rode ui
– 1/2 avocado
– optioneel peper en zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180gr.
2. Mix de cottagecheese en eieren met een staafmixer of in een blender tot een glad beslag. voeg naar wens een beetje peper en zout toe.
3. Giet de mix over een (deel van een) met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit. Maak hem rechthoekig of juist mooi rond, net wat jij leuk vindt.
4. Bak het flatbread 25/30min in de oven, draai halverwege de bakplaat even om. Hou het goed in de gaten, soms heb je minder tijd nodig.
5. Snij ondertussen de ui en de avocado in kleine blokjes.
6. Laat het flatbread volledig afkoelen en beleg hem vervolgens met de sla, zalm, ui en avocado.
Voedingswaarde:
kcal: 565
KH 9gr
eiw. 47gr
vetten 37gr
Heb je dit recept geprobeerd, laat hieronder dan even weten wat je ervan vond of deel even een foto op social media. Super leuk wanneer je mij hier ook even in tagt.