Deze bulgurbowl met zalm is echt net zo lekker als hij eruit ziet!
Ingrediënten voor 2 grote porties
200gr bulgur
1 avocado
150ml yoghurt
1 limoen
2st zalmfilet (+/-250gr)
10 cherrytomaten
200gr komkommer
10 radijsjes
150gr wortel (julienne)
150 gr rode kool (gesneden)
1el olijfolie
1el sojasaus
1el ketjap
1el mirin
Bereiding:
1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Meng de sojasaus, mirin en ketjap door elkaar.
3. Verhit de olijfolie in een pan, en bak de zalm medium gaar. Voeg halverwege de sojasausmix toe.
4. Mix de avocado (zonder schil en pit) met de yoghurt en het sap van een halve limoen met een staafmixer in een hoge beker tot een gladde saus.
5. Snij de tomaten, radijs, en komkommer in stukjes.
6. Doe de bulgur in een bowl en schep de avocadosaus in het midden. Scheur de zalm in stukjes en verdeel deze met de groente om de bulgur heen.
Dit zijn de voedingswaarde van het royale portie:
Kcal: 787 KH:110 VET:31 EIW:47
Wanneer je 150gr bulgur en 200gr zalm gebruikt:
Kcal: 693 KH:92 VET:27 EIW:40