Bami staat bekend als niet zo heel gezond. Dat klopt ook wel de echte oosterse varianten zijn dat vaak in meerdere opzichten niet. Lekker zijn ze meestal wel! Op een doordeweekse dag kies ik liever voor een gezonde variant, die ook nog eens snel klaar is.
*Ik kies voor een kruidenmix zonder suiker en zout. Je kunt naar smaak zelf zout toevoegen.. maar let wel een beetje op, in de oosterse kip zit al wel zout (en suiker).. ik zou het weglaten dus.. het is tenslotte de gezonde variant
* Je kunt er nog een lekker gebakken eitje bij doen, zonder ei is dit gerecht net onder de 500kcal per persoon.
* Ketjap bevat toch veel suiker? Klopt, maar we gebruiken een klein beetje dus dat is niet erg!
Ingrediënten 4porties:
240gr volkoren mie
350gr kipfilet
800gr groente (bami pakket)
20gr Java blend kruiden voor nasi/bami van Verstegen
4el olijfolie
1el ketjap manis
1el rijstwijn
1el sojasaus
Bereiding:
1. Snij de kipfilet in blokjes.
2.Meng de sojasaus, rijstwijn, ketjap en 1el olijfolie met de kipblokjes en laat even marineren.
3. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit 1el olijfolie in een pan en bak de kip gaar. De marinade mag je meebakken.
5. Verhit 1el olijfolie in een pan en bak de groente.
6. Meng de Java kruiden met 1el olijfolie en voeg dit toe aan de groente. Voeg ook een scheutje water toe.
7. Voeg de (afgegoten) mie en de kipstukjes toe aan de groente en roer door elkaar.
Voedingswaarden per portie:
Kcal: 693 KH:92gr VET:27gr EIW:40gr